top of page
Zoeken

Introductie MA's Atelier

Bijgewerkt op: 27 nov. 2020


Hoe het allemaal begon, hoe het is en hoe het zal gaan. Ik ben Annemieke van Duijn en ben sinds 1 juli 2020 eigenaar van MA's Atelier Conceptstore aan het Noordeinde 28 te Katwijk aan zee. Welkom!

Welkom bij de website van MA's Atelier Conceptstore! Leuk om eens kennis te maken. Vele bezoekers van de oude (2015-2020) 'shop-in-shop' winkel aan het Noordeinde 28 kennen mij misschien al een beetje -aangezien ik veelal daar te vinden was voor mijn vintage kleding en ook regelmatig daar hielp- maar ik zal hieronder nog kort doorgaan...

“Energie, creativiteit en plezier krijg ik van mooie spullen, zowel nieuw als tweedehands. Dat probeer ik nu in mijn winkel MA's Atelier Conceptstore tot uiting te brengen”

Over verleden, heden en toekomst. Hoe het begon en hoe het momenteel gaat. Angstig nog steeds, onzeker af en toe, maar voel mij vooral zeer gemotiveerd. Erg spannend, om (vooral) in deze afgelopen tijd iets nieuws te beginnen, maar de keuze om zelfstandig iets te beginnen voelt goed. De reacties zijn erg leuk en hoopgevend, zowel van klanten (uit binnen- en buitenland) als naasten, dus dat geeft de burger moed.

Vintage Enige tijd geleden is MA's Atelier ontstaan uit liefde voor 'oude meuk', tweedehandskleding en vintage spullen. Reeds jarenlang liepen we regelmatig met ons gezin vele rommelmarkten af en kochten we af en toe leuke hebbedingetjes en producten voor onszelf en voor de aankleding van ons huis. Dat was leuk en erg inspirerend. Zelf hebben we uiteraard ook op rommelmarkten gestaan om zelf kleding en spullen te verkopen. En soms kochten we van de opbrengst dan weer nieuwe producten. De cirkel was dan weer rond, oud voor oud geruild en anderen ook weer van hun oude spullen afgebracht. Langzaamaan bracht het mij verder in de wereld van kleding. Uiteindelijk kon ik in de oude winkel Loods 17 in onze woonplaats Katwijk een kledingrek huren en 'vintage' (dames)kleding daar gaan verkopen. Een naam bedacht en snel begonnen uiteindelijk. De initialen MA zijn ontstaan uit de voorletters van Annemieke en mijn dochter Mirte (die helemaal 'vintage-minded' is), terwijl zoonlief Mees heet, dus die voorletters komen er zodoende in terug. De toevoeging 'Atelier' vonden we wel lekker 'creatief en arbeidsintensief' klinken. Dat liep vanaf het begin goed en ik kreeg er steeds meer plezier in. MA's Atelier kreeg steeds meer naam en vaste klandizie. We kochten zelf in en gaandeweg kregen we eveneens steeds meer 'inbrengers', dus particulieren die hun oude -en nagenoeg nieuwe- kleding kwamen inbrengen.


Conceptstore

Toen uiteindelijk de eigenaar van die shop-in-shop winkel steeds meer aangaf om er misschien mee te stoppen of om gedeeltelijk door te gaan, begon het bij mij enigszins te kriebelen. Wel, niet, niet wel? Misschien in dienst treden van die winkel om alles te regelen of misschien toch iets zelf beginnen? Ga ik mij helemaal op de (tweedehands)kleding richten of nog iets erbij doen in oude meuk om het een mooi totaalplaatje te geven? Iets verder in 2020 werd het idee steeds duidelijker en wilden we een conceptstore creëren met oud en nieuw door elkaar vermengd, met een vleugje duurzaam, biologisch en fairtrade. Een mooie, rustige, warme -en bij elkaar passende- mix van oude en nieuwe 'lifestyle' producten onder één dak, tezamen met tweedehands dameskleding en accessoires. Na enkele maanden doordraaien en keihard werken achter de schermen om alles op poten te zetten, zijn we uiteindelijk 1 juli gestart en op zaterdag 4 juli 2020 hadden we de opening van de winkel aan het Noordeinde 28.

109 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page